Antje de Musical op basisscholen

Stichting Wieërt Amezieërtj bezoekt in aanloop naar Antje de Musical als ‘voorbereiding’ verschillende basisscholen in Weert. Tijdens gastlessen leren leerlingen over het achtergrondverhaal en maken ze kans op het winnen van vrijkaartjes.

Ton Adriaens en Dorus van den Bosch vertellen de leerlingen van de groepen 7 en 8 van verschillende basisscholen het verhaal van Antje Hendrix, in Weert beter bekend als “Antje vanne Stasie”. Met dit initiatief probeert de stichting de Limburgse volkscultuur en het belang van het Limburgs, met name het Weertlandse dialect, te onderstrepen. Kinderen maken op deze manier kennis met een stukje eigen regionale geschiedenis.

In de les werd een inleidend filmpje van Antje de Musical getoond en werd aan de hand van enkele voorbeelden uitleg gegeven over de omvang van de techniek tijdens de musical. Ook werd duidelijk dat in de musical het verhaal van Antje verweven wordt met een eigentijds verhaal over Femke. Zo komen het verleden en het heden bij elkaar. Ton Wolter, een van de hoofdrolspelers, verzorgde bovendien nog een optreden om iedereen in de juiste sfeer te brengen.

Als opwarmer werd het spel ‘Hoedje op – Hoedje af’ gespeeld, waarbij de winnende leerling twee vrijkaarten voor de musical in ontvangst mocht nemen.

Op weg naar Antje
Antje de Musical wordt opgevoerd op 17, 18 en 19 mei op (hoe kan het ook anders) het Stationsplein in Weert. Het plein wordt in zijn geheel als toneel gebruikt, waarbij het karakteristieke station en hotel Antje van de Statie als decor dienen.

Op de foto het bezoek aan OBS Molenakker