Omruilactie extra zitplaatsen Antje de Musical

Begin november gingen de kaarten voor Antje de Musical in de verkoop. Dat het nieuwe spektakelstuk van Stichting Wieërt Amezieërtj mag rekenen op veel belangstelling werd al snel duidelijk. Binnen mum van tijd waren alle zitplaatsen uitverkocht. Vanwege de daarop volgende teleurstelling bij het publiek heeft de organisatie gewerkt aan een oplossing in de vorm van extra zitplaatsen.

Na het succes van Rogstaekers de Legende (2014) en Graaf van Horne de Musical (2018) staat er op 17, 18 en 19 mei 2024 met Antje de Musical opnieuw een gigantische muzikale productie op het programma. Op het Stationsplein, met als decor het karakteristieke stationsgebouw, wordt het verhaal verteld van de hardwerkende en goedlachse Antje, die Weert als vlaaienstad op de kaart wist te zetten.

Flitsende start
Het binnen no-time verkopen van alle zitplaatsen verraste en zorgde voor de nodige onvrede. De organisatie had er op gerekend dat veel meer bezoekers, in de traditie van de voorgaande musicals op de Markt, staanplaatsen zouden reserveren. Zitplaatsen waren eigenlijk vooral bedoeld voor bezoekers die niet de gehele voorstelling staand kunnen bekijken. Met terugwerkende kracht erkent men dat dit onvoldoende duidelijk is gecommuniceerd.

Dat trekt de organisatie zich aan. Daarom is ervoor gekozen één van de staantribunes (want ook staanplaatsen zijn op tribunes) om te bouwen naar een zittribune. Hiermee worden ruim 800 meer zitplaatsen per avond gecreëerd. Nadat sponsoren en eigen vrijwilligers zijn voorzien van de toegezegde zitplaatsen, wordt bezoekers die al een kaartje voor een staanplaats hebben gekocht en deze willen omruilen die gelegenheid geboden.

Sta op voor een ander
De organisatie verzoekt om op een passende manier om te gaan met de mogelijkheid tot omruilen. De gedachte is immers om iedereen de gelegenheid te bieden dit spektakelstuk te bezoeken. Daarom worden alleen bezoekers die zich voor 14 december gedwongen voelden een kaartje voor een staanplaats aan te schaffen en eigenlijk niet lang genoeg kunnen staan uitgenodigd zich te melden. Op www.antjedemusical.nl kan men via een eenvoudig formulier een omruilingsverzoek indienen. Dit is mogelijk tot en met 21 december, waarna de omruiling niet lang daarna wordt uitgevoerd. De omruiling geldt altijd voor dezelfde datum als het oorspronkelijke ticket. Mochten er meer verzoeken binnenkomen dan dat er kaarten beschikbaar zijn, dan vindt het omruilen plaats na loting.

Antje de Musical meemaken
Nadat de omruilactie is afgerond, vanaf 23 december, komen eventueel resterende zitplaatsen ook beschikbaar. Uiteraard zijn er ook nog staanplaatsen. Naast de kaartverkoop via de website is het ook mogelijk te reserveren bij fysieke verkoopadressen. Hiervoor kunnen liefhebbers terecht bij CIGO Van Bun in de Muntpassage en bij alle vestigingen van Albert Heijn Heerschap in Weert, Nederweert en Heythuysen. Staanplaatsen kosten 15 euro, zitplaatsen 20 euro. De actie dat bezoekers het programmaboekje ter waarde van 5 euro gratis bij hun entreekaartje ontvangen is verlengd tot 1 februari.

Meer informatie over Stichting Wieërt Amezieërtj en Antje de Musical is te vinden op www.antjedemusical.nl.