Laatste kaarten en speciale acties Antje de Musical

Tijdens het Pinksterweekend transformeert het Stationsplein tot het decor van Antje de Musical. De laatste kaarten vliegen inmiddels over de toonbank en er worden verschillende acties in het teken van de Weerter vlaaitjes georganiseerd.

Na succesvolle producties Rogstaekers de Legende in 2014 en Graaf van Horne de Musical in 2018 zijn de voorbereidingen in gang voor opnieuw een bijzondere vertelling. Stichting Wieërt Amezieërtj presenteert op 17, 18 en 19 mei 2024 met Antje de Musical een nieuw spektakelstuk. Met als decor het karakteristieke stationsgebouw wordt het verhaal verteld van de hardwerkende en goedlachse Antje, die Weert als vlaaienstad op de kaart wist te zetten.

Laatste kaarten
Ook de nieuwste productie mag rekenen op veel interesse. De laatste fase van verkoop is aangebroken, want voor elk van de drie voorstellingen zijn nog slechts tientallen kaarten beschikbaar. Dit betreft kaarten voor de tribune met staanplaatsen en nog enkele kaarten voor mindervalidenplaatsen. Aan de entree van het evenement is geen dagkassa, dus geïnteresseerden wordt aangeraden op tijd kaarten te bestellen via www.antjedemusical.nl of de fysieke verkoopadressen CIGO Van Bun en alle vestigingen van Albert Heijn Heerschap.

Preview event
Om Weert extra in sfeer van Antje de Musical te brengen organiseert Stichting Wieërt Amezieërtj een feestelijk preview event. Op zaterdag 13 april worden voor de trappen van ‘t ‘aod stadhoês’, tegenwoordig Museum W, korte voorstellingen opgevoerd.

Daarbij is ook aan de Bourgondische genieter gedacht. Begin vorige eeuw bracht Antje met alle liefde de Wieërter vlaetjes aan de man. Anno 2024 worden de Wieërter vlaetjes, ter ere van Antje de Musical, gebakken door de bakkers van Bakkerij Heerschap. De smakelijkheden zijn ook te proeven tijdens het preview event. Een deel van de opbrengst gaat naar de productie van de musical.

Ook WeertEnergie is aanwezig. De lokale energiecoöperatie zet, net als Antje, Weert op de kaart, maar dan met 100% opgewekte groene stroom voor iedereen. Om 14.30 uur worden de winnaars van de wedstrijd ‘Versier een Weerter vlaaitje’ bekend gemaakt. Zij ontvangen elk twee vrijkaartjes voor de musical. Ga jij de uitdaging aan om het beroemde Weerter vlaaitje om te toveren tot een nieuwe, verrassende en smakelijke creatie? Aanmelden voor deelname aan de wedstrijd kan tot 6 april. Meer informatie over de wedstrijd is te vinden op www.weertenergie.nl.

Foto: Linda Smeets als Antje tijdens voorstelling Wereldse Weertenaren in het Munttheater (door Erik van Herwijnen)