Bakkerij Heerschap steunt Antje de Musical als hoofdsponsor en bakt ter ere ‘Wieërter vlaetjes’

Vrijdagmiddag 26 januari is het hoofdsponsorschap van Bakkerij Heerschap voor Antje de Musical officieel beklonken met het ondertekenen van het sponsorcontract tussen eigenaar Stan Heerschap en voorzitter Roger Jansen van Stichting Wieërt Amezieërtj. Bakkerij Heerschap steunt daarmee  de spectaculaire musical die op 17, 18 en 19 mei van dit jaar wordt uitgevoerd op de stationsplein in Weert en het verhaal  vertelt van Antje Hendrix, beter bekend als ‘Antje van de Stasie’. Speciaal voor deze gelegenheid  bakken de bakkers van Heerschap de  échte  Wieërter vlaetjes volgens het een eeuw geleden al beproefde recept.    

Stan Heerschap (Bakkerij Heerschap) en Roger Jansen (Stichting Wieërt Amezieërtj) hebben samen hun handtekening onder het sponsorcontract gezet. Hiermee heeft Antje de Musical een hoofdsponsor gevonden die perfect past bij het verhaal van Antje.

Stan Heerschap: ‘’Een lokale onderneemster als Antje met de liefde voor het vlaetje en het ondernemerschap past natuurlijk precies bij ons als bakkerij. We zijn dan ook verheugd dat we ons aan zo een mooi evenement hebben kunnen verbinden.’’

‘’Begin vorige eeuw bracht Antje al met alle liefde de Wieërter vlaetjes aan de man. Bakkerij Heerschap bakt sinds 1966 en anno 2024 worden de vlaetjes, ter ere van Antje de Musical, gebakken door onze bakkers. Zo’n 100 jaar later, maar mét dezelfde liefde voor het ambacht en ondernemerschap. Uiteraard worden de Wieërter vlaetjes voorzien van de herkenbare ribbelrand en zijn ze dun van leer en dik van smeer, zoals dat zo mooi heet. Want je moet de vulling proeven en niet de bodem, zoals ik leerde van mijn ouders John en Toos. Echte Weerternaren die ook in Weert het vak leerden’’, vertelt Stan.

Wieërter vlaetje
Vanaf 29 maart zijn de échte Wieërter vlaetjes te koop in alle Albert Heijn Heerschap supermarkten in Weert.  Dit als ideale ‘opwarmer’ richting de musical die plaats vindt op 17, 18 en 19 mei. Met het kopen van het vlaetje steun je Antje de Musical. Een gedeelte van de opbrengst gaat namelijk naar Stichting Wieërt Amezieërtj!

Meer informatie over de musical en de kaartverkoop daarvan  vind je terug op www.antjedemusical.nl