Projecten

Het eerste project dat de stichting op het programma had staan was Graaf van Horne - De Musical op 11 en 12 mei 2018. Deze musical mag de opvolger worden genoemd van ‘Rogstaekers-De Legende’. De artistieke groep die ervoor heeft gezorgd dat Weert tijdens haar 600-jarig bestaan een tot de verbeelding sprekende musical voor en over het voetlicht bracht, tekent ook nu voor ‘Graaf van Horne – De Musical’.

Het concept is nagenoeg gelijk. Een reeks aan bekende popnummers, voorzien van originele Weerter dialectteksten, vertelt een verhaal over toen en nu. Feiten en fictie wisselen elkaar af en regionale topartiesten bezetten de hoofdrollen. Natuurlijk ontbreekt ook de megagrote videowall niet met pakkende, flitsende en spectaculaire beelden. Ook nu is de Markt het openluchtpodium, onder de toren van onze Dekenale St. Martinuskerk waar Filips van Horne zijn laatste rustplaats vond.


Wieërts

“Graaf van Horne – De Musical”- 11 en 12 mei 2018 Moog de opvolger waere geneumdj van “Rogstaekers- De Legende”. De artistieke groep dae d’rvör hieët gezörgdj det Wieërt tiêdes ‘t 600-jaorig bestaon ‘ne tot de verbieëldjing spraekendje musical te zeen krieëg, teîkentj ouch noow weer vör “Graaf van Horne – de Musical”.

’t Konsept és naogenogt ‘tzelfdje. ’n Reeks bekindje popnummers, vörzeen van originieël Wieërter dialecttekste, vertélle e verhaol van toen en noow. Feite en fiksie wissele deindânger aaf en regionaal topartieste teîkene vör de hoeëfdrolle in dieëze musical. Neteurlik ontbriktj ouch de megagroeëte videowall neet mét pakkendje, flitsendje, spectaculair bieëldje. Ouch noow és de Mêrrentj ’t oeëpelöcht podium, oonger de toeëre van oeës daekenaal St. Martinuskêrk woeë Filips van Horne z’n léste röstplaats vong.

http://www.graafvanhorne.nl/